19/05/2025 – 23/05/2025
Data | Obiad |
19/05/2025 Poniedziałek | • krupnik jęczmienny (Alergeny: seler, zboża zawierające gluten) • kluski z truskawkami i jogurtem naturalnym z wanilią (Alergeny: jaja, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne) • herbata wiśniowa |
20/05/2025 Wtorek | • zupa z fasolką szparagową (Alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) • pulpet z indyka w sosie pomidorowym (Alergeny: jaja, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne), ryż, surówka z sałaty lodowej, rzodkiewki, szczypiorku i koperku z jogurtem naturalnym (Alergeny: mleko i produkty pochodne) • sok owocowy |
21/05/2025 Środa | • barszcz ukraiński (Alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) • kopytka z gulaszem wieprzowym (Alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jaja), ogórek kiszony • kompot owocowy |
22/05/2025 Czwartek | • zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (Alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten) • stek z cebulką (Alergeny: jaja, zboża zawierające gluten), kasza gryczana (Alergeny: zboża zawierające gluten), surówka z buraczka czerwonego, ogórka kiszonego i jabłka z olejem • sok owocowy |
23/05/2025 Piątek | • zupa pomidorowa z ryżem (Alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) • kotlet rybny (filet z dorsza) (Alergeny: ryba, jaja, zboża zawierające gluten), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty i jabłka z jogurtem naturalnym (Alergeny: mleko i produkty pochodne) • kompot truskawkowy |
Jadłospis może ulec zmianie